УРУЧЕНИ УГОВОРИ ПРЕДСТАВНИЦИМА КУЛТУРНИХ ДРУШТАВА

Општина Жабаљ ће и ове године издвојити одређени износ средстава за финансирање и суфинансурање програма у области културе и уметности. У сали за састанке Општине Жабаљ свечано су уручени уговори о финансирању и суфинансирању представницима културних друштава. Уговоре је уручио председник општине Чедомир Божић у присуству члана Општинског већа за културу Нериме Шовљански.

Том приликом Божић је истакао да је култура веома битан сегмент живота сваког друштва и у складу са тим Општина Жабаљ ће, као и до сада, настојати да издваја значајна средства за ову област. За 2018. годину Општина Жабаљ издваја 1.740.000 динара како би сва културна друштва могла несметано да функционишу у наредном периоду. Културна друштва и организације су најбољи промотери једне општине, и настојаћемо да у наредном периоду ову област подигнемо на једну вишу лествицу.

Члан Општинског већа за култура Нерима Шовљански, обратила се присутнима и нагласила да је веома задовољна како функционишу културна друштва и институције, а посебно су значајни и запажени резултати које постижу на културним манифестацијама широм земље.

Представник и организатор културне манифестације “Уједињене боје звука” у Ђурђеву, Немања Отић, захвалио се председнику Општине Чедомиру Божићу на финансијској и логистичкој помоћи коју ова организација сваке године може да очекује од локалне самоуправе. Он сматра да је председник увидео значај ове манифестације како за промоцију саме општине, тако и за усмеравање омладине у правом музичком смислу.

Представница  Друштва русинског језика, књижевности и културе, које представља ликовну колонију “Стеван Боднаров”, изразила је велико задовољство приликом уручења уговора, нагласивши да је Општина Жабаљ највећи ослонац приликом организовања свих манифестација овог друштва и посебно се захвалила председнику Чедомиру Божићу који увек пружа пуну подршку и разумевање за све активности овог друштва.

Извор: Општина Жабаљ