УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СТУДЕНТСКОМ СТИПЕНДИРАЊУ

Председник Скупштине Општине Радован Чолић уручио је уговоре о студентској стипендији студентима са ове територије који су на основу мишљења Комисије за доделу студентских стипендија испунили све неопходне услове о стипендирању. Чолић је уручујући им уговоре истакао да је образовање  стуб функционисања једног друштва и да је у данашње време најбитније радити на себи и усавршавати се како би ишли у корак са временом:

Општина Жабаљ улаже велике напоре да створи све неопходне стандарде у сваком сегменту друштвеног живота како би омогућили младим образованим људима да након завршетка студија имају услове и позитивну економску климу да своје знање искористе и да њиме помогну овој друштвеној заједници. Овај вид стипендирања је традиција у смислу подстрека професионалног усавршавања омладине општине Жабаљ. Ми ћемо се трудити да и у наредном периоду реализујемо многе пројекте који ће бити усмерени ка унапређењу социјалних вештина а то је, чини ми се, најнеопходније у данашње време.

Студенткиња радиологије на Медицинском факултету у Новом Саду, Дејана Ковечевић каже да за њу ова стипендија представља финансијски додатак али и подршку Општине Жабаљ младим људима који се труде да постигну што боље резултате.

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић честитао је добитницима стипендија поручивши да млади људи треба да иду ка промени своје личности у жељеном правцу усвајавши одређене садржаје који ће им помоћи да се на прави начин остваре у делатности за коју се усавршавају. Настојаћемо да континуирано помажемо у стварању новог младог кадра који ће у будућности радити на унапређењу и развоју наше општине .

Извор : Општина Жабаљ