УРУЧЕНО 60 КАРТИЦА “ЦЕНА МИНУС ЗА 3+”, ПОСЕДОВАЋЕ ИХ 140 ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА

Након што је Покрету за децу “Три плус” пре неколико месеци приступила Кикинда, данас је повучен други и најважнији корак у виду доделе првих 60 картица “Цена минус за 3+”. Вишечлане породице из Кикинде и околине, које имају троје и више деце, уживаће бројне погодности и уштеде приликом куповине у одређеним продавницама. Установе културе и спортски клубови такође су подржале ову акцију. Комплетан списак фирми и установа које подржавају власнике малих картица велих могућности можете да пронађете на https://triplus.org.rs/kikinda/ . Младен Богдан, председник градске Скупштине, саопштио је да је поднето укупно 140 захтева:

– У Градску кућу на свечаност поводом уручења дела картица, позвали смо 60 породица како бисмо испоштовали епидемијске мере. Преосталих 80 картица могу да се преузму у Услужном центру , на шалтеру 5. Град Кикинда издваја значајна средства из буџета за дечју и социјалну заштиту. Трудимо се да на сваки могући начин помогнемо нашим суграђанима, у виду помоћи за прворођено и другорођено дете. Нисмо имали програм за треће дете, а управо нам је сарадња са Покретом за децу “Три плус” омогућила да на конректан начин помогнемо и таквим породицама- рекао је Богдан и додао да заинтересоване вишечлане породице могу и даље да се јаве, уколико желе да постану власници картица. Позив је упућен и привредницима који желе да подрже ову племениту акцију. Владица Гавриловић, председник Покрета за децу “Три плус”, указао да је ово конкретан начин да се помогне вишечланим породицама:

– У Србији, према последњим подацима, има 138.000 таквих породица. Истовремено, желимо да на овај начин охрабримо и младе брачне парове како би се у Србији повећао наталитет- саопштио је Гавриловић. Наша суграђанка, Мирјана Дербаков, мајка девојчице и два дечака, преузела је картицу “Цена минус за 3+”:

-Значиће нам јер троје деце треба обући и школовати, Ту су и ваншколске активности, тренинзи… Све похвале. Акција је корисна и подстицајна- рекла је она. Таквог је става и др Горан Абрахам, отац три сина:
-Ово је једна од важнијих одлука локалне самоуправе, а која се тиче помоћи вишечланим породицама. Иако као лекар имам солидна примања, картица ће и мени олакшати многе ствари- казао је др Абрахам.

Извор: Град Кикинда