УСКОРО НОВА ЛЕД РАСВЕТА У СОМБОРУ

У току су радови на комплетној замени старих сијалица јавне расвете, са новим лед осветљењем у граду Сомбору, свим приградским насељима и насељеним местима. Замена јавне расвете реализује се захваљујући пројекту јавно – приватног партнерства за замену јавног осветљења у Граду Сомбору, у оквиру ког ће се око 9.500 старих сијалица бити замењено са лед расветом.

Према речима градског већника за комуналну делатнност и инвестиције Мирослава Ковачића, захваљујући новој лед расвети, Град Сомбор ће уштедети око 70% средстава која су се до сада издвајала за утрошак електричне енергије и одржавање јавне расвете.

„Приватни партнер на овом пројекту је Esco Elios из Новог Сада. Радови се тренутно изводе у МЗ Горња Варош, у улици 8. марта. До сада су заменили негде око 1900 светиљки. Рок за завршетак овог посла је негде у јануару месецу, али како су рекли, они планирају до краја ове године да замене све постојеће сијалице са лед расветом. Кад се овај пројекат заврши уштеда у осветљењу, односно кроз рачун ће бити негде око 70%. Вредност ових радова је 6 милиона еура“, рекао је Ковачић.

Извор: Град Сомбор