УСКОРО НОВИ, УСЛОВНИЈИ ПРОСТОР ЗА БРЕСТАЧКЕ ЛОВЦЕ

Приликом недавне посете Брестачу председник општине Пећинци Синиша Ђокић је, у пратњи председника Савета месне заједнице Брестач Бранислава Ковачевића и председника Ловачког друштва Брестач Предрага Крњулца, обишао локацију на којој ускоро почиње градња новог ловачког дома.

Председник Ђокић је том приликом истакао да је Општина Пећинци прошле године откупила парцелу за изградњу новог дома за брестачке ловце, као и да су средства за изградњу дома, у вредности од два милиона динара, обезбеђена знатно раније, али да због регулисања имовинско правних односа градња почиње нешто касније него што је очекивано.

„Најважније је да смо стигли до саме реализације инвестиције и да ће брестачки ловци ускоро имати нов, знатно условнији простор за рад од оног у којем су радили до сада“ – рекао је Ђокић и нагласио да ловачки домови не служе само ловцима, већ да их за своја окупљања користе и друге организације и удружења у насељу, као и грађани за организовање мањих прослава.

Први човек брестачких ловаца, Предраг Крњулац, каже да је простор који тренутно користе такође пристојно уређен, али да величином не задовољава потребе ловаца.

„И тај простор смо својевремено добили на коришћене од пећиначке локалне самоуправе, која је донирала и средства за његово уређење, а радове на уређењу извели су сами ловци. Међутим, простор садашњег ловачког дома је мањи него што је потребно нашем друштву које броји 28 чланова. Осим тога, у непосредној близини дома је изграђена нова месна амбуланта, тако да више ни локација дома није идеална. Нови дом ће се налазити на периферији насеља и на отвореном простору, што је идеално за окупљање ловаца, посебно када полазимо у лов и када се враћамо из лова и када са собом водимо и псе“ – оценио је Крњулац.

Како нам је рекао председник Савета МЗ Брестач Бранислав Ковачевић, материјал од старог, оронулог објекта који се налази на парцели где ће бити изграђен нови дом, биће употребљен за изградњу сенице у близини стадиона ОФК Брестач, коју ће користити и фудбалери и ловци.

„Чланови фудбалског клуба и ловачког друштва ће бесплатно обавити рушење старог објекта, чиме ћемо смањити трошкове комплетне инвестиције, а уједно материјал искористити да направимо нешто што ће користити и фудбалерима и ловцима“ – изјавио је Ковачевић.

Након што ловци пређу у нови ловачки дом, садашње просторије ће бити враћене на располагање Месној заједници Брестач и моћи ће да их користе друге организације у насељу.

­­­Извор: Општина Пећинци