УСКОРО САНАЦИЈА ПУТА КИКИНДА – НАКОВО У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “ПОВЕЗАНОСТ БАНАТА”

Пројекат прекограничне сарадње Србија – Румунија под називом „Повезаност Баната“ ближи се крају. Како су истакли чланови Градског већа Саша Танацков и Мирослав Дучић он ће испунити свој основни циљ повећање саобраћајне безбедности.

-Повећање безбедности у саобраћају односи се највише на бициклисте тако да је постављен 281 стуб соларне расвете чији је циљ штедња енергије. Поред тога постављен је и видео надзор повезан са Полицијском управом што ће такође допринети безбедности – рекао је Саша Танацков и додао да је од 2014. до 2020. године наш град реализовао пројекте укупне вредности 2,34 милиона евра што је до сада највећи износ средстава која су добијена за наш Град преко програма прекограничне сарадње. Како је најављено крајем маја започеће радови на уређењу пута од Кикинде ка Накову.

-Планирано је да радови почну после 20. маја, а рок за завршетак је четири месеца. У оквиру радова биће уређена и два аутобуска стајалишта на излазу из града ка Накову. Извођач радова је ЈП „Путеви Србије“, док је укупна вредност пројекта 55 милиона динара – прецизирао је Дучић.

До краја јула, када се пројекат и завршава, остаје да се организује пословни сусрет предузетника, међутим ову активност биће тешко реализовати с обзиром на епидемиолошку ситуацију.

Извор: Град Кикинда