УСКОРО СТРУЈА НА 150 ХЕКТАРА ОРАНИЦА

У атару Турије, на потесу Бељанске баре, почела је изградња трафо станице којом ће електрична енергија, у складу са најавама о стварању бољих услова за бављење пољопривредом, бити доведена у поље. Струју ће добити воћари и повртари и сви други пољопривредници који желе интензивирање и модернизацију производње, али и они који се у будућности желе бавити сеоским туризмом, за шта им је струја неопходна. Место изградње данас су посетили Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Младен Амиџић, стручно лице које врши надзор над изградњом објекта.

„Из овог електро енергетског објекта биће положени нисконапонски каблови, према Турији и према Бечеју, и сви пољопривредни произвођачи на овом простору имаће могућност да се прикључе на вод. Сви који су заинтересовани за прикључак већ од данас могу да се јаве Електродистрибуцији Нови Сад и поднесу захтев за то“, рекао је Амиџић.

Председник општине Србобран Радивој Парошки подсетио је јавност да је ова инвестиција, коју финансира локална самоуправа, већ дуже времена била најављена, те да су се сада склопили сви услови за градњу.

„Укупна вредност радова је 17 милиона динара. Изградњом трафо станице вршимо електрификацију више од 150 хектара ораница и то је веома важно за развој пољопривреде, на којој заснивамо и стратегију развоја целе општине Србобран. Имамо око 23.000 хектара ораница и на њима се у највећој мери ратари, али наш је задатак, који остварујемо и кроз овај пројекат, да припремимо услове за интензивирање пољопривредне производње, за развој повртарства и воћарства, као и за, евентуално, стварање услова за бављење сеоским туризмом на кривајским салашима. Верујемо да је то могуће, ови салаши се налазе у близини Бељанске баре, заштићеног парка природе, и имају добру позицију за такве послове. Кроз пројекат изградње трафо станице можемо да створимо бољитак и за наше пољопривреднике и за наше људе који желе да се баве туризмом, због чега смо се и одлучила на овај корак“, рекао је Парошки. Он је најавио и другу фазу електрификације атара, после које ће струја стићи површине од 300 хектара.

Извор: Општина Србобран