USKRŠNJE MAŠTARIJE U OPŠTINI ŽABALJ

Opštinska biblioteka „Veljko Petrović“ iz Žabalja, već devet godina organizuje manifestaciju pod nazivom „Uskršnje maštarije“.

Manifestacija je posvećena deci, i na njoj učestvuju učenici drugih razreda, u sve četiri osnovne škole na teritoriji opštine.

Posetili smo danas biblioteku u Žablju, i za vas zabeležili sledeće o tome.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ iz Žablja ima 105 učenika u drugim razredima, pokušajte da zamislite toliko mališana na jednom mestu.

Sala opštinske biblioteke je bila preplavljena njihovom pozitivnom energijom, oni su  ispunili  bibliteku do zadnjeg mesta.

Deca su sa sobom  poneli jaja raznih veličina, i materijal kojim će ih ulepšati.

Dozvoljeno im je da koriste tehniku u kojoj su najveštiji.

Pod budnim okom svojih učeteljica,  i zaposlenih u biblioteci, takmičenje je počelo.

Saznajemo od bibliotekara Anđelka Milovac da pored učenika škole,  učestvuju u ovom takmičenju već tri godine deca iz centra za socijalni rad sa svojim pedagogom.

Nakon takmičenja domaćini će izabrati tri najlepša jajeta, nakon toga, deci će dodeliti simbolične nagrade u vidu školskog pribora.

Ni ostali mališani neće biti uskraćeni, njima se ukoliko budu želeli nudi mogućnost besplatnog učlanjenja u biblioteku.

Biblioteka „Veljko Petrović“, u sva četiri naseljena mesta ima svoje ispostave, u kojima je takođe organizovano takmičenje, u ukrašavanju uskršnjih jaja.

Zaposlene,  već u subotu 31.03.2018 godine čeka organizacija monodrame „Ima jedna zemlja“, po knjizi „Pisma iz Srbije“, od pisca Bojana Ljubenovića.

Monodrama počinje u 19.00 časova, ulaz je kao i uvek do sada slobodan, tako da ako želite da se nasmejete, i prijatno opustite dođite da pogledate ovu predstavu.

 

Za Vojvodjanske.rs : Miodrag Živković