БУДИМПЕШТА : УСПЕХ ФУДБАЛЕРА СРПСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ЂАЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

У завршници овогодишње Ђачке олимпијаде Будимпеште у малом фудбалу, играчи Српске гимназије „Никола Тесла“ успели су да освоје треће место и бронзану медаљу. Олимпијски турнир је игран 17. фебруара, по новим правилима, тако што је у финале ушло шест екипа које су играле по бод систему, међусобно свако са сваким.

У изузетно јaкoj конкуренцији, наши фудбалери, предвођени тренером Властимиром Вујићем, убедљиво су победили у три утакмице, а изгубили две. Победили су Машинско-техничку школу „Дожа“ резултатом 6:1, Средњу електротехнику школу „Трефорт“ резултатом 3:0 и Гимназију „Нова Пешта“ у „вечитом дербију“, резултатом 3:1. У потпуно равноправном мечу изгубили су од Филолошке гимназије „Нојман“, минималним резултатом од 1:0, а гол су примили само три минута пре краја утакмице.

Тако се обично деси када се пропусте добре прилике, што се нашој екипи и догодило, јер су погодили једном стативу и промашили још једну стопостотну прилику. Друга утакмица је изгубљена убедљивим резултатом од добро познатог ривала и четвороструког првака Будимпеште – Спортске гимназије „Сент Имре“, резултатом 3:0.

„Јако волим фудбал и радујем се сваком мечу и победи. До сада сам играо за Мундијал и ФК Железничар из Панчева. Права привилегија је могућност да наставим да играм и да се такмичим за нашу гимназију“, рекао нам је Стефан Голубовић, ученик 11 разреда.

Вања Павловић ђак 10. Разреда, каже да је пре доласка у Будимпешту играо у ОФК Младеновцу и ФК Раднички ПДМ. „Турниру смо приступили са намером да освојимо медаљу, у чему смо и успели. Неискоришћене шансе покушаћемо да искористимо 3. марта када играмо на турниру вишег узраста (99/00). Надамо се најбољем, пласману на Државно првенство“, очекује Вања.

САСТАВ НАШЕ ЕКИПЕ: Димитрије Мановски (проглашен најбољим одбрамбеним фудбалером на првенству), Дамјан Ачански, Ленард Варга, Вељко Бицок, Тодор Глигоријевић, Вања Стељић (заменик капитена), Вања Павловић, Војислав Младеновић, Стефан Голубовић, Теодор Тричковић (капитен), Арђент Мучај и Марко Чупић. Тренер нашег тима је професор Властимир Вујић.

Извор: Српске недељне новине, Будимпешта