USPEH STUDENATA VTŠ NA SCC 2021 TAKMIČENJU

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice je partner na ISSES (Information Security Services Education in Serbia – ISSES) ERASMUS+ međunarodnom projektu https://isses.etf.bg.ac.rs/, navodi subotica.info. Kroz ovaj projekat na nekoliko visokoškolskih ustanova u Srbiji osmišljeni su novi studijski programi, akademski predmeti i osnovane su laboratorije zahvaljujući kojima će studenti sticati teorijska i praktična znanja iz oblasti informacione bezbednosti.

U okviru ovog projekta krajem marta održano je online SCC (Serbian Cybersecurity Challenge 2021 – link https://isses.etf.bg.ac.rs/events/serbian-cybersecurity-challenge-2021/ ) takmičenje na koje se prijavilo 93 studenta visokih škola i fakulteta iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Podgorice.

Studenti su preko Avatao platforme rešavali zadatke iz oblasti Etičkog hakovanja: Veb hakovanje, Kripto hakovanje i Reverznog inženjeringa. U finale se plasiralo 52 studenta od kojih 13-ro čine studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Studenti VTŠ-a su po broju ostvarenih poena bili visoko rangirani.

Finale je planirano da se održi u septembru u Beogradu kada će se takmičenje odvijati u timovima. Subotički studenti će biti raspoređeni u 4 tima.

VTŠ Subotica je ovim projektom nabavila savremenu opremu i opremila laboratorije koje će se koristiti u nastavnom procesu na master strukovnim studijama iz informacionih tehnologija koje su trenutno u fazi akreditacije.

Izvor: subotica.info