УСПЕХ ВРЕДАН ДИВЉЕЊА, СТОНОТЕНИСЕРКЕ “ЧАРНОЈЕВИЋА” У СРПСКОЈ ЕЛИТИ

УСПЕХ ВРЕДАН ДИВЉЕЊА, СТОНОТЕНИСЕРКЕ “ЧАРНОЈЕВИЋА” У СРПСКОЈ ЕЛИТИ

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уприличио је пријем за чланице рускоселског стонотениског клуба „Чарнојевић“. Пласманом у Прву савезну лигу, оне су оствариле историјски успех. Тренер Игор Радић каже да није било лако да се, у конкуренцији финансијски јачих клубова из већих средина, један сеоски пласира у елиту:

– Јако смо поносни. На крају су се исплатили наш рад, труд и залагање. Надамо се да ћемо остварити веће резултате и са другим такмичарима. Тренирамо сваког дана током недеље, два сата дневно, док се утакмице играју викендом. Имамо и рангиране играче који су део репрезентације. Покушаћемо да у дебитанстској сезони изборимо опстанак, а за неколико година да будемо у врху табеле- саопштио је Радић, док је градоначелник Марков тренеру и стонотенисеркама честитао на великом успеху:

– За све нас, ово је велико и пријатно изненађење. Ово је огроман успех јер се ради о малом селу које је ушло у исти ранг са познатим клубовима из великих градова. У првом колу састали сте се са београдском “Црвеном звездом”. Посебно је значајно то што се ради о веома младим такмичаркама, старости до 15 година, што даје посебан мотив и наду да ће Руско Село моћи у будућности да рачуна на велике успехе- подвукао је Марков. Ове сезоне у Првој савезној стонотениској лиги надметаће се Данијела Молнар, Маријана Узелац, Рита Киш и Бианка Берта:

– Било је доста тешко да се пласирамо у српску стонотениску елиту. За почетак, потрудићемо се да изборимо опстанак у Првој лиги- поручила је Данијела Молнар.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: