УСПЕШАН НАСТУП НА ПРВОЈ СМОТРИ

У Културном центру Пећинци ученици новотвореног истуреног одељења Музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме на одсеку клавир, приказали су у уторак стечено знање након првог тромесечја на смотри коју је пратила трочлана комисија. Комисију су сачињавала два професора румске Музичке школе као и директор Дарко Ђокић.

„Изузетно смо задовољни одзивом деце у општини Пећинци. Како ме извештавају колеге, деца су вредна, одговорна и изнад свега талентована. Сматрам да се на овом простору налази велики потенцијал, што показују и резултати представљени на овој смотри. Све то не би било могуће да нема подршке локалне самоуправе која је издвојила средства и комплетно опремила простор Културног центра у којем деца похађају наставу“ – рекао је Ђокић.

Прву смотру ученика на одсеку клавир помно је пратила и наставница ове класе Бранислава Трифуновић, која је том приликом истакла да је веома задовољна знањем које су њени ученици стекли протекла три месеца.

„Из часа у час, наша деца дају све од себе да савладају захтеве које пред њих постављам. Пратим њихово музичко сазревање, обликовање укуса, истраживање звука и сопствених могућности и драго ми је што деца са територије пећиначке општине имају огроман потенцијал“ – изјавила је Трифуновић.

На смотри су се представили Тијана Дамјановић, Јована Катанић, Тијана Степановић, Дуња Лукић, Милица Михајловић, Александра Костић, Ленка Илић, Вишња Симић, Павле Маричић и Ана Шогоровић, а сва деца су добила одличне оцене за приказано знање.

Како нам је рекла ученица Ана Шогоровић за смотру се темељно припремала, а с обзиром да воли да свира клавир са задовољством је своје знање представила комисији.

„Иако је постајала доза страха, пре свега због одговорности коју смо имали пред комисијом, рад и труд су се исплатили највишим оценама. Не пропуштам ниједан час клавира и солфеђа, а поред тога што стичем знања, стекла сам и нове другаре“ – казала је Ана.

Одељење у Пећинцима почело је са радом првог септембра ове године, мада је и у наредна два месеца омогућен упис ученика, како ванредних, тако и редовних. Школа сада већ броји преко 35 ученика који поред наставе солфеђа имају прилику да стекну умећа свирања клавира, тамбурице и хармонике, а како расте задовољство деце и родитеља, тако се и нова деца пријављују за наредну школску годину. С тим у вези је оформљено и припремно одељење ученика који ће од наредне школске године моћи да се одлуче за један од поменутих инструмената.

Извор: Општина Пећинци