УСПЕШАН СТАРТ СЕЗОНЕ ЗА РУМСКЕ ПЛАНИНАРЕ

Сезона Војвођанске трекинг лиге коју организује Планинарски савез Војводине стартовала је у недељу 21.6.2020. године, након вишемесечног одлагања услед епидемије коронавируса. На планинској трци на Фрушкој гори за румски планинарски клуб „Борковац“ наступило је 24 такмичара, од којих је 11 успешно прешло велику стазу дугу 42 километра са 1.240 метара укупног успона, по врло неповољним временским условима са много кише и блата.

Kао и претходних година, најуспешнији у редовима румског клуба били су јуниори. Прошлогодишњи јуниорски шампион Војводине у трекингу Никола Секулић освојио је златну медаљу као једини јуниор који је успео да пређе велику стазу, Јован Малешевић се такође окитио златном медаљом на средњој стази дужине 28 километара са 940 метара укупног успона, док су његове сестре Миа и Ленка Малешевић освојиле златну и сребрну медаљу на истој стази у конкуренцији јуниорки.

Након одржаног првог кола Војвођанске трекинг лиге, планинарски клуб „Борковац“ који се већ годинама налази међу најбољим клубовима у Србији у овој дисциплини, има изгледне шансе да и ове године постигне запажен клупски успех.

Извор: Општина Рума