УСПЕШНА ФУДБАЛСКА 2022. ГОДИНА

Крај године је време када се своде рачуни и подвлачи црта. То је урадио и Милан Ђокић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“, по чијим речима су фудбалски клубови из наше општине и током 2022. године на најбољи начин репрезентовали своју средину, како у Срему тако и ван наше регије.

„Можемо се похвалити да у Зони, тачније Војвођанској лиги – Југ, имамо два представника. Слобода из Доњег Товарника је староседелац у овом степену такмичења и годинама уназад се налази при врху табеле. Пећиначки Доњи Срем 2015 се уласком у Лигу 2021. године на најбољи начин афирмисао и одлично се снашао у реномираном степену такмичења и сезону 2021/2022. завршава при самом врху, тачније на трећем месту. Бараж је за длаку измакао. Чак четири клуба од лета 2022. године имамо у петом степену такмичења, Сремској лиги, што је, заиста, огроман успех. Попиначки Напредак представља нас дуги низ година, као и Сремац из Деча. Као шампион Међуопштинске лиге Срем – Исток, за сезону 2021/2022. Срем из Сремских Михаљеваца се директно пласирао у Сремску лигу, а кроз утакмице баража и Шумар из Огара, који је био бољи у двомечу са Граничарем из Кузмина. Након јесењег дела сезоне 2022/2023. сви горе поменути клубови су у горњем делу табеле, што је још један показатељ да смо на добром путу“ – рекао је Ђокић.

Он додаје да пећиначка локална самоуправа, као и претходних година, пружа максималну помоћ свим клубовима.

„Клубовима су покривени основни трошкови. Плаћени су котизација, лекарски прегледи, путни и трошкови службених лица. Такође, купљена је и опрема (дресови, лопте, реквизити за тренинг). Такође, огромна средства се улажу у инфраструктуру и одржавање терена, где клубови имају косачице и машине за обележавање терена. Осветљен је велики број игралишта постављањем рефлектора, како би клубови имали боље услове за рад. Тај тренд ћемо, засигурно, наставити“ – истиче Ђокић.

У Међуопштинској лиги Срем – група Исток нашу општину представља четири клуба.

„Камени из Ашање је повратник у овој лиги. После првог дела првенства најпријатније је изненађење, заузевши високо треће место и тренутно се налази на корак од баража за попуну Сремске лиге. Хајдук 1932 је у средини табеле, док Граничар из Обрежа покушава да уплови у луку спаса. Општинска лига Пећинци доноси нам велику неизвесност. Тренутно, на лидерској позицији се налази ОФК Брестач, док је Ловац из Карловчића, освајач Општинског купа за 2022. годину, први пратилац, и то су екипе међу којима треба тражити шампиона. Витез из Суботишта пружа сасвим задовљавајуће игре. Словен из Сибача и Младост 1935 из Прхова, покушавају да у Лиги буду што конкурентнији“ – казао је Ђокић.

Млади су увек били приоритет у раду Спортског савеза, а Ђокић истиче да на територији пећиначке општине ради велики број школа фудбала – у Доњем Товарнику, Пећинцима, Дечу, Попинцима, Огару, Сремским Михаљевцима, Шимановцима, Купинову и Брестачу, као и да младе фудбалере тренирају и едукују лиценцирани тренери.

Извор: Општина Пећинци