УСПЕШНА ЈЕСЕН КАМЕНОГ ИЗ АШАЊЕ

После испадања Каменог из Међуопштинске лиге Срем – група Исток, фудбалска јавност из Доњег Срема није веровала да ће се овај клуб брзо вратити на прави пут.

По речима Петра Нанића, секретара клуба, с обзиром да су их многи играчи напустили, после испадања из МОЛ-а, пласман Каменог се може оценити као успешан.

„Тренутно се налазимо на другом месту, с истим бројем бодова као и наше комшије из Купинова. Потрудићемо се да што боље искористимо прелазни рок, како би наше амбиције имале што јачу основу. Нажалост, испадањем у најнижи степен такмичења, нисмо успели да задржимо наш кадетски погон, с обзиром да клубови овог ранга нису у обавези да имају млађе категорије у систему такмичења. Дакле, повратком у вишу лигу, створили би се услови за наставак правог рада с најмлађим фудбалерима, јер они су будућност Каменог. Један од приориотета је осветљење дела терена, како би фудбалери могли тренирати и у вечерњим сатима. На добром смо путу да то и урадимо, захваљујучи помоћи наших спортских пријатеља из ФК Борац (Прогар), али и из саме Ашање. Спортски савез „Развој спортова“ из Пећинаца донираће нам, заштитне мреже иза голова, што значи да ћемо имати оптималне услове за тренирање“ – рекао је Нанић.

Врло занимљив ток је имао први део сезоне Општинске лиге Пећинци. Већ у уводном колу, у дерби мечу, Камени као гост побеђује Купиново и на најбољи начин најављује високе амбиције. До последњег кола максималан учинак, а онда изненађујући резултат – Камени – ОФК Брестач 1:5.

Спортски директор Марко Мицковић истиче да је, према очекивањима, јесењи део првенства протекао у знаку Каменог, Купинова и ОФК Брестача

„Протекли период оцењујем као врло успешан, јер смо формирали квалитетан тим с победничким карактером. До последњег кола имали смо све победе и чврсто држали челну позицију. На жалост, кикс против ОФК Брестача је мало закомпликовао ситуацију. Тај пораз није пореметио атмосферу у клубу и зацртане планове, јер и даље све држимо у нашим рукама. Прво коло на пролеће донеће велики дерби Камени – Купиново. Победом би се вратили на челну позицију. Овом приликом истичем и ФК Словен из Сибача, као најпријатније изненађење. У току зимске паузе очекујемо ангажман новог тренера, чије име ћемо објавити тек када се све формалности обаве. Такође, у плану је довођење неколико неколико нових играча, који ће нам донети већи квалитет у свакој линији клуба“ – изјавио је Мицковић.

Извор: Општина Пећинци