УСПЕШНА КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА РУМСКОМ БАЗЕНУ

Купалишна сезона на румском базену „Борковац“ завршава се у понедељак 3. септембра.

Иако су ово лето обележили кишни дани и знатно нижа температура у односу на претходну сезону, румски базен је ове купалишне сезоне посетило преко 24.000 људи, а остварен је приход од 6.624.000 динара.

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да је остварен добар приход и напомиње да није било потребе за издвајањем новца из општинског буџета, те да су санирани чак и неки дугови Спортског центра „Рума“ из претходног периода.

„Показали смо да базен може да се самофинансира и то у овој, рекао бих, временски лошој сезони, јер смо у првих месец дана рада имали готово 70 одсто кишних дана. Уз бољу организованост дошли смо у ситуацију да је пословање базена одрживо, да су сви задовољни и нико није дужан. Грађани су задовољни, базен функционише, све обавезе су измирене и нико ником ништа не дугује“, рекао је Манчић.

Тренутни расходи износе 5.689.000 динара, плус рачуни за струју и воду за август месец.

„Остварићемо и малу добит, што је велики искорак у односу на прошлу годину у којој је забележен минус од око 5 милиона динара или претпрошлу када је он износио преко 3 милиона динара“, казао је Манчић и нагласио да је уведен ред у пословању базена, али и да су унапређени садржаји на базену, похваливши бесплатну школа пливања за децу, која је ове године по први пут организована на базену „Борковац“.

Извор: Општина Рума