УСПЕШНА ПОСЕТА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ ИНДУСТРИЈСКОМ САМИТУ У БУРСИ 2018.

Привредна комора Војводине (ПКВ) и Привредна комора Србије (ПКС) у сарадњи са Привредном комором Бурсе и Агенцијом „Адонис“, представником турског сајма ТУYАП, предводиле су на овогодишњем Индустријском самиту у Бурси, Турска који је трајао од 29. новембра до 2. децембра 2018. године, преко 40 привредника из Србије, представника металског и хемијског сектора, произвођача из области пнеуматике, хидраулике, обраде метала и лима као и произвођача машина и опреме.

Привредници су имали прилику да посете четири специјализоване сајамске манифестације: Сајам технологије металског комплекса, Сајам металских производа, Сајам обраде метала и заваривања и Сајам аутоматизације.

„Компаније су на тај начин имале могућност да се упознају са најновијим технологијама у својим делатностима, са иновацијама у својим секторима, а у одлично организованим Б2Б сусретима да продубе већ постојеће и успоставе нове контакте како са партнерима из Турске, тако и са представницима компанија из целог света, који су учествовали на овом Самиту. Први утисци привредника после одржаног Самита су више него позитивни, а очекујемо и потврду склопљених пословних аранжмана у наредном периоду“, рекао је председник ПКВ Бошко Вучуревић.

После прошлогодишњег наступа војвођанске привреде на Индустријском самиту у Бурси, који је оцењен као више него успешан, интересовање војвођанских компанија за ову манифестацију било je огромно. У међувремену, ПКВ и Привредна комора Бурсе су интензивирале међусобну сарадњу. ПКВ је са привредним делегацијама учествовала на Сајму грађевинарства и Пољопривредном сајму у Бурси у току 2018. године. Потписан је и Споразум о сарадњи две коморе чиме је сарадња подигнута на виши институционални ниво.

„Захваљујући коморским сусретима, остварени су и контакти између Универзитета у Новом Саду и Бурси, а сарадња је започета и између Института обе регије – представници Института за прехрамбене технологије боравили су у радној посети региону Бурса“, додао је Вучуревић.

Привредна делегација Бурсе, на челу са представницима ПК Бурса, учествовала је на Регионалном пословном форуму у Новом Саду у септембру, где су били једна од пет европских регија која је представила своје потенцијале и истовремено учествовала у бројним Б2Б сусретима.