USPEŠNA PREZENTACIJA PEĆINAČKIH VASPITAČA

Sa ciljem što uspešnijeg rada sa decom, vaspitači i stručno osoblje pećinačke Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” konstantno rade na stručnom usavršavanju. Tim povodom na Tari je, od 6. do 9. decembra, održana „Stručna konferencija za vaspitače“, koja je okupila 500 vaspitača i stručnih radnika predškolskih ustanova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

Jedan od radova bila je i prezentacija PU „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci, na temu „Sredina u funkciji mreže podrške za decu iz rizičnih grupa“, a prema rečima direktorke Anite Volčevski, prezentacija je prikazala veoma uspešan rad Školice života u Donjem Tovarniku i model uspešnog uključivanja dece iz marginalizovanih i rizičnih grupa u redovan vaspitno-obrazovni rad

“Zaista smo veoma ponosni na naš tim i prezentaciju, koja je bila izuzetno dobro prihvaćena i pobrala veliki broj pohvala i komentara, što predstavlja izuzetan motiv za dalji, još uspešniji i kvalitetniji rad. Autori rada su Katarina Kokar Čubrilo i Žaklina Živić kao vaspitači iz Donjeg Tovarnika, Nataša Jovičić, pedagog i Valentina Šljukić, pedagog kao tehnička podrška” – rekla je Volčevski.

U plenarnom delu, skupu su se obratili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa aktuelnostima u predškolstvu, od kojih je najvažnija donošenje Novih osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Izvor: Opština Pećinci