USPEŠNI SUBOTIČKI MLADI GIMNASTIČARI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU

Takmičari gimnastičkogh kluba Partizan Železničar su proteklog vikenda učestvovali na jakom Međunarodnom memorijalnom turniru „Laza Krstić i Marica Dželatović“ koji je održan u Novom Sadu od 09. do 11. Decembra, navodi subotica.info

Na ovom takmičenju na kojem je učestvovalo 17 nacija, subotički mladi gimnastičari su ostvarili odličan rezultat. U višeboju u I kategoriji (do 10 godina) nastupila su 4 takmičara GK Partizan Železničar. Najbolji plasman ostvario je Eled Šoltes, koji je zauzeo 5. mesto,  Erik Marton je bio šesti, Laudis Nanaši Dragan zauzeo je 15. mesto a Herceg Aron 17. mesto.

U finalu po spravama učestvovala su 3 takmičara, Laudis Dragan je na preskoku osvojio 8. mesto, Šoltes Eled na parteru je bio šesti, na krugovima peti, na razboju je osvojio 6. mesto a na vratilu 4. mesto, Erik Marton je na parteru bio sedmi kao i na konju sa hvataljkama, na razboju je bio treći a na vratilu je osvojio srebrnu medalju što predstavlja odličan rezultat sa obzirom na jaku konkurenciju.

U III kategoriji nastupao je Čupak Aleks koji je u višeboju zauzeo 24. mesto. Trener na ovom takmičenju je bio Robert Milutinović, a sudija Viktor Vakula.

Izvor: subotica.info