USPEŠNO OKONČAN 22. VETERANSKI KOŠARKAŠKI TURNIR

U Subotici je održan jedan od najposećenijih, ali i najkvalitetnijih turnira u košarci za veterane i veteranke na prostorima bivše Jugoslavije, a podatak da traje već 22 godine dovoljno govori o kvalitetu takmičenja i dobroj organizaciji na severu Bačke, navodi subotica.info.

Turnir su ponovo veoma uspešno oprganizovale veterenke ŽKK Spartak, a ispred organizatora više o samom turniru iznela je Slavića Kostić – Okupili smo u Subotici 32 ekipe, oko 330 igrača u veteranskoj konkurenciji. Ne znam da li postoji Ginisov rekord u ovoj kategoriji, ali mislim da bi mogli da konkurišemo. Sve je prošlo u najboljem redu, u sportskom delu, a pogotovo u onom drugom, jer smo se prelepo družili tri dana u Subotici.

Turnir je zatvoren finalnom utakmicom u kategoriji veterana +35 godina u kojoj je viđena velika borba Dunava iz Apatina i Mladosti iz Zagreba, pobedila je domaća ekipa u kojoj je nastupao i nekadašnji NBA as Darko Miličić. – Došli smo, pre svega, da se družimo, ali i da se borimo na turniru za što bolji plasman. Poznajemo se dobro, družimo se i na basketu, a imalo smo čast da sa nama bude i NBA zvezda kao što je Miličić. Što se samog turnira tiče, on je, kao i uvek odlično organizovan, i mislim da nema boljeg turnira u regionu – komentariše Predrag Šuput, jedan od igrača Dunava, inače dobro poznat subotičkoj publici iz igračkih dana kada je bio jedan od najboljih košarkaša i poentera Spartaka.

Rezultati:

 veteranke +35 godina:

    1.Nikad dosta – Zagreb,

    2.Štroklje – Maribor,

    3.Šizike – Beograd,

veteranke +45:

    1.Nekem 8 van – Budimpešta,

    2.Olstarke – Kranj,

    3.Nikad dosta – Zagreb;

veterani +35 godina:

    1.Dunav – Apatin,

    2.Mladost – Zagreb,

    3.Tigrasti komarci – Subotica,

veterani +45 godina:

    1.Šarmeri – Zagreb,

    2.Zagreb plus – Zagreb,

    3.Igokea – Banja Luka,

veterani +50 godina:

    1.VKK Mostar – Mostar,

    2.Štajerska – Maribor,

    3.Međumurje – Čakovec

Izvor: subotica.info