USPEŠNO ZAVRŠENA SEEOCC REGATA

Završena je uzbudljiva SEEOOC regata na Palićkom jezeru, koja je ujedno bila i Državno prvenstvo za klasu Optimist koju je organizovao Jedriličarski klub Palić. Regata je okupila najbolje jedriličare iz regiona na Palićkom jezeru koji su se tokom četri dana takmičili u 11 trka pod različitim vetrovnim uslovima, navodi subotica.info

Svečano otvaranje održano je u petak 10. maja na kojem su prisutne pozdravili Nataša Aleksić, članica gradskog veća, Dejan Vuković i Atila Kikić ispred Sportskog saveza Subotice kao i predsednik kluba Davor Andrašić.   

Tokom četiri dana svoje umeće pokazao je mladi srpski jedriličar član JK Palić, Marko Atić (10 godina) koji je ostvario odličan rezultat na prestižnoj SEEOOC regati. Marko je osvojio treće mesto na Državnom prvenstvu u kategoriji dečaka do 12 godina, pokazavši izuzetnu veštinu i mentalnu snagu tokom takmičenja. Marko je nakon trke izjavio da je veoma uzbuđen ovom medaljom – „Bio je to velik izazov, ali sam se trudio i nisam odustajao. Zahvaljujem se mojim treneru, porodici i svima koji su me podržavali.“

Rezultati Jedriličarskog kluba Palić na Državnom prvenstvu: Marko Atić 3. mesto dečaci do 12 godina, Anđela Drakulić 4. mesto devojčice, Lazar Asković 24. mesto, Aleksandar Šaling 26. mesto, Marton Molnar 30. mesto i Maksimilijan Jovinov 32. mesto. 

Osim sportskih nadmetanja, regata je ponudila i bogat program zabave i druženja. Večernje manifestacije uz muziku i gurmanske delicije i aktivnosti na obali, kao i istraživanje Palića. SEEOOC regata se ponovo dokazala kao jedna od najznačajnijih jedriličarskih manifestacija u regionu. Palić je za četri dana bio dom sportskog duha, druženja i strasti prema jedrenju.

Jedriličarski klub Palić zahvalio se svim učesnicima i istakao važnost sponzora bez kojih ova regata ne bi mogla da se održi na ovom nivou. Pomoć su pružili Ministarstvo sporta i Omladine, Sportski savez Subotice, Jedriličarski savez Srbije, Jedriličarski savez Vojvodine, Pionir, Don Don, Voda Voda, Mlekara Imlek, Cool & Fun, Navigator Palić, Il Directore picerija. 

Izvor: subotica.info