УСВОЈИТИ ЗАКОН О ОСУДИ КОМУНИСТИЧКИХ ЗЛОЧИНА

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће поднети у Скупштини Србије предлог Закона о осуди комунистичких злочина после Другог светског рата.

Државна комисија за тајне гробнице је утврдила да је после ослобођења 12. септембра 1944. године, без икаквог суђења или после монтираних суђења убијено више од 60.000 грађана Србије, само због тога што се нису слагали са идеологијом и политиком нових власти. Овај број је сигурно вишеструко већи ако се узме у обзир да се до ових података дошло из старих државних архива о убиствима о којима се водила евиденција, а да је било много више убистава о којима евиденције није било.

– За стравичне злочине према сопственом народу, почињене у Србији после „ослобођења“ 1944. године, нико није одговарао. Због тога испаштају данашње генерације, потомци злочинаца и жртава и није случајно што нас сустижу несреће. Србији нема напретка док се правда не задовољи, док се не означе кривци, достојанствено не сахране невино пострадали и док се не поклонимо њиховим сенима и помолимо за опроштај. Предложићу Закон о осуди комунистичких злочина, сличан законима које су усвојиле земље источне Европе које су прошле кроз сличну тортуру “ослободилаца“ после Другог светског рата – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је међу документацијом која је нађена у државним архивима и извештај Комитета из 1944. који каже : „Ко не може да убије непријатеља, тај није комуниста“, а непријатељ је био свако ко није комуниста, ко се залагао за вишепартијски демократски систем и уставну парламентарну монархију каква је била пре рата.