UZ KOLEKTIVNO VENČANJE ODRŽANA 19. ŠTRUDLIJADA U DOLOVU

U Dolovu je danas održana tradicionalna 19. Štrudlijada. Prvi put je organizovano kolektivno venčanje za pet parova. Za pripremu venčanja i celokupnu organizaciju pobrinuli su se predstavnici MZ Dolovo i mnogobrojni sponzori. ShareThis

Na jedan od najlepših dana u životu sudbonosno da odlučilo je da zajedno izgovori četvoro mladenaca iz Dolova i jedan par i Mramorka na kolektivnom venčanju, koje je prvi put organizovano u ovom mestu. Razlozi da se prijave za kolektivno venčanje su, kako kažu, različiti.

– To je bila muževljeva ideja i ja sam odmah pristala. Prelepo je, mnogo znači za nas i za selo.

– Nešto novo.

– Tražio sam da se venčamo i sve je predivno.

– Mi smo želeli da ozvaničimo našu vezu i mi smo najmlađi mladenci danas.

– Ja bih htela da zahvalim našem Dolovu i predsedniku, dosta čine za naše selo i jako su vredni, ja sam oduševljena.

U organizaciji Mesne zajednice Dolovo i mnogobrojnih sponzora mlade su dobile venčanice i bidermajere, organizovano je kolektivno venčanje, prigodan ručak. Par koji bude imao najviše sreće na samom početku zajedničkog života dobiće nagradno bračno putovanje.

– Mesna zajednica učestvuje u organizaciji i ja nisam čuo da je kolektivno venčanje bilo u nekom selu – rekao je predsednik MZ Dolovo Dragoslav Grigorijev.

Kolektivno venčanje u Dolovu bila je inicijativa matičarke Dragane, koju su svi rado podržali.

– Smatram da je važno podržati instituciju braka i rađanje dece jer samo tako selo može da opstane. Videla sam da većina, 80 posto parova nije venčano – kaže Dragana Šašić, matičarka.

Posle kolketivnog venčanja i običaja bacanja bidermajera upriličen je prvi ples. Na istom mestu u centru sela bili su postavljeni i štandovi povodom 19. štrudlijade.

– Mi smo zadovoljni što smo uspeli da sprovedemo i ovu novu ideju kolektivnog venčanja, prisutno je 25 udruženja i tri organizacije učesnika. Ima više od sto uzoraka i „jade“ su u selu popularne jer selo živi za taj jedan dan – kaže Dragana Marić, predsednica Udruženja žena Dolovke.

Izvor: TV Pančevo