УЗ “ЗРЕЊАНИНСКО ПИВО”, ФИЈАКЕРИ И ПОЗИВАРИ КРЕНУЛИ ИЗ ГРАДСКЕ БАШТЕ, НАЈАВЉУЈУЋИ СУГРАЂАНИМА 36. “ДАНЕ ПИВА”

Почетак манифестације “Дани пива” обележен је и ове године окупљањем у Градској башти, одакле су фијакери с позиварима у народним ношњама и тамбурашима кренули у обилазак града, уз бесплатно точење пива суграђанима и позив да присуствују 36. “Данима пива”.

 Иако су званично отворени синоћ, већина програма на “Данима пива” почиње данас, а фијакери и позивари су, због кишовитог времена претходних дана, пролонгирали обилазак градских улица и најаву манифестације. Они су и прошле године одржали ту традицију, иако манифестација није организована због познатих разлога, већ само симболично обележена.

Окупили су се у Градској башти челници локалне самоуправе, представници Туристичке организације, представници медија, и уз здравицу и пуне кригле “Зрењанинског пива” испратили фијакере до Трга слободе. На централном градском тргу позивари су се још једном зауставили и делили пиво Зрењанинцима, а потом се запутили у обилазак свих делова града. 

 “Дани пива” свечано су отворени синоћ, настављају се данас уз бројне програме на више локација и концерте на Тргу слободе и Житном тргу, а трају до недеље, 29. августа.  

Извор: Град Зрењанин