VALENTINA VICEŠAMPIONKA SRBIJE Prevenstvo Srbije za starije pionire i seniorsko prvenstvo na 10.000 m

U subotu 25. maja na atletskom stadionu u Kraljevu održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire.

Učešće je uzeo veliki broj takmičara iz cele Srbije a Atletski klub „Panonija“je nastupio sa 5 atletičara.

Nina Štrkalj je u trci na 60m nastupila u najbržoj grupi i to u konkurenciji sa dve godine starijim atletičarkama i na kraju zabeležila rezultat 8:63 sekundi.

U trkama na 300m nastupile su pored Nine Štrkalj i Anđela Stefanović i Milica Jelić dok je odmah nakon toga Valetnina Mirkov nastupila u disciplini sportskog hodanja na 2000m.

Valentina je višestruka osvajačica medalja i šampionka Srbije u ovoj disciplini pa je odmah nakon starta trke zauzela drugu poziciju i sa vodećom takmičarkom dosta odmakla ostalim takmičarkama.

Uz izuzetnu taktiku, tehniku i brzinu Valentina je u cilj ušla kao drugoplasirana i tako osvojila srebro na Prvenstvu Srbije sa rezultatom 12:06,45 sekundi.

Nepunih 20 minuta nakon toga  MIlica Jelić, Anđela Stefanović, Valentina Mirkov i  Nina Štrkalj su istrčale štafetu 4 x 100m gde su se našle na sredine tabele među 19 klubova.

Na kraju je usledilo Prvenstvo Srbije na 10.000m na stazi gde je odličnim nastupom uz pratnju Olivere Jevtić peto mesto u muškoj konkurencji zauzeo Mirko Stanković atletičar „Panonije“ koji sledeći vikend nastupa u finalu Kupa Srbije za seniore u disciplini 3000m stiplčez.