VALENTINA VICEŠAMPIONKA SRBIJE Prvenstvo Srbije z a mlađe pionire

U nedelju 18.06.2023. godine je u organizaciji Srpskog Atletskog Saveza održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire koje je okupilo veliki broj atletskih klubova iz cele Srbije.

Atletski klub Panonija je nastupio sa 2 atletičarke a osvojena je i jedna medalja.

U sprinterskoj disciplini trčanja na 60m, Nina Štrkalj je nastupila u prvoj kvalifikacionoj grupi i rezultatom od 8:58 sekundi u ukupnom plasmanu zauzela 11. mesto od 45 atletičarki.

Nakon toga Nina je nastupila i u trci atletičarki na 200m. U ovoj trci sjajna Nina Štrkalj je iako godinu dana mlađa od svih takmičarki ostvarila neverovatan rezultat od 28:07 sekundi što predstavlja najbolji rezultat za 2011. godište u Srbiji. U ukupnom plasmanu je zauzela 9. mesto od 47 atletičarki koje su nastupile u toj disciplini!

Naredna godina će svakako biti u znaku Nine Štrkalj koja vrednim radom na svakom takmičenju pomera lične rekorde pa je u skoro svakoj disciplini u svom godištu među 3 najbrže u Srbiji.

Kao šlag na tortu došla je i srebrna medalja Valentine Mirkov koja je u disciplini sportskog hodanja 1000m na stazti, takođe postavila novi lični rekord koji sada iznosi 5:11,65 minuta.

Valentina je jedna od najtalentovanijih atletičarki Pančeva, državna prvakinja, koja se sa svakog takmičenja vraća sa osvojenom medaljom.

AK Panonija će uskoro imati nove nastupe kako na Prvenstvu Srbije, tako i na mnogim drugim takmičenjima za najmlađe kategorije.

AK Panonija poziva sve na XI Pančevački maraton u Narodnoj bašti u Pančevu 29.07.2023. u 18h gde će uz Udruženje Maratonci Pančevo ovaj atletski klub pomoći tehničku organizaciju maratona. Pored trke na 42 i 21,1 km, održaće se i trka na 5km a, predviđen je i Dečji maraton (1 krug ili 1143 metra).

Redakcija Vojvođanskih se pridružuje čestitkama i jednim velikim bravo Valentina