ВАТРОГАСНО ТАКМИЧЕЊЕ ОКУПИЛО ОКО 300 ДОБРОВОЉНИХ ВАТРОГАСАЦА

Градско ватрогасно такмичење данас је у Башаиду окупило око 300 ватрогасаца у осам категорија, од подмлатка и јуниора до сениорских мушких и женских екипа. Миливој Лињачки, члан Градског већа, каже да су учешће узели представници десет добровољних ватрогасних друштава:

– Важно је да буду добро обучени и реагују у случају пожара или неке елементарне непогоде. Градски ватрогасни савез добро је организован и један је од најбољих у Војводини. Наша професионална ватрогасна јединица недавно је добила ново возило, а део опреме и ми смо обезбедили. Зановљен је и део опреме ДВД друштава, али је њихов возни парк веома стар. Возила имају четрдесет и педесет година. Покушаћемо заједничким снагама, дакле уз помоћ државе, да обновимо њихов возни парк- рекао је Лињачки. Председник Ватрогасног савеза Кикинде, Ендре Талпаи, оценио је да је су чланови добровољних ватрогасних друштава, демонстрирали увежбаност и координацију:

– Победник ће наступити на регионалном такмичењу чији ће домаћин, највероватније, бити Кањижа. Најбољи ће изборити учешће на државном првенству. Ово је прилика да деци приближимо значај волонтерског рада, конкретно ангажовања у добровољним ватрогасним друштвима. Ова година је специфична. Више смо имали посла са водом него са ватром-констатовао је Талпаи.

Извор: Град Кикинда