ВЕБ КОНФЕРЕНЦИЈА ЛОКАЛНИХ ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ВОЈВОДИНИ: СОЛИДАРНОСТ, УМРЕЖАВАЊЕ, ДЕЉЕЊЕ ЗНАЊА КАО МЕХАНИЗМИ ЗА ОПСТАНАК ТУРИЗМА НА ЛОКАЛУ

У просторијама Инфо центра Туристичке организације Војводине, организатори и иницијатори данашње веб конференције у којој су учествовали представници локалних туристичких организација на територији АП Војводине, представници локалних самоуправа, као и поједини медији, разговарали су са учесницима о постојећим препрекама за одржање и унапређење туризма, али и о могућим решењима за превазилажење актуелних проблема како на краткорочном, тако и на дугорочном плану.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и директорица ТОВ др Наташа Павловић, са сарадницима,  упознали су се са радом и тренутним активностима локалних туристичких организација.

Секретар Иванишевић је истакао да је један од циљева у раду Секретаријата и његовог стручног тима прикупљање сугестија  у вези са начинима, који би послужили ресорном секретаријату у пружању  адекватне помоћи и подршке туристичкој привреди.

,,Потребно је да саслушамо ваше потребе и проблеме, те изнађемо начин да вам помогнемо преко Секретаријата. Креираћемо конкурсе у којима могу да учествују локалне туристичке организације. Идеја је да када будемо конципирали конкурсе у наредној години, са буџетом око 200 милиона динара за подстицаје развоја потенцијала туризма у Војводини, да их заједнички  презентујемо јавности. Потребно је што више да помогнемо туристичким посленицима који се баве овом делатношћу да свој посао одрже и да преживе. Сматрамо да бисмо још боље могли да таргетирамо привреднике у области туризма“, рекао је Иванишевић, додавши да је иницијатива за одржавање данашњег састанка, потекла управо из идеје да се локалне туристичке организације и њихово руководство што боље упознају са радом и мисијом ресорног Секретаријата за привреду и туризам, те заједничким мерама и удруженим снагама, делују на што већи број туристичких посленика у Војводини.

Иванишевић је истакао да ће се у наредном периоду приликом радних посета локалним самоуправама засигурно састати и са представницима локалних туристичких организација како би се дефинисали оквири предстојеће сарадње.

 ,,Заједнички рад са Туристичком организацијом Војводине ће бити усмерен и на пружање подршке и помоћи у оквиру маркетиншких активности сваке локалне туристичке организације, како би се средствима Секретаријата пружила директна помоћ на најбољи начин“, рекао је секретар нагласивши важност дигиталног  пословања, као и промотивних активности.

Онлајн састанак са локалним туристичким организацијама Војводине, први је ове врсте који су ресорни секретаријат и Туристичка организација Војводине, као кровна организација, уприличили, окупивши велик број учесника чије ће ефикасније умрежавање у многоме допринети даљем развоју туризма као привредне гране угрожене услед актуелне ковид кризе.