„ВЕЧЕ ХОРОВА“ У КИКИНДИ

У свечаној сали Народног музеја у Кикинди одржано је “Вече хорова“, програм на ком су наступили хор Културног центра Кикинда “Атендите“, “Вокс лихнидос “ из Охрида и хор Културно – уметничког друштва “Светозар Марковић“ из Новог Сада. Ради се о концерту насталом на основу сарадње три хора, који је организовао Културни центар Кикинда под покровитељством Града Кикинде. Програму је присуствовала и Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.

“Хорска музика, без обзира на то да ли је изводе професионалци или се ради о хорском аматеризму, врши свакако једну племениту мисију и поседује општи културни значај. Уживали смо у прелепој уметничкој сарадњи која постоји међу члановима и препознали колико иза свега постоји труд и предан рад. Присуствовали смо прелепом доживљају који је испуњен музичким емоцијама којима смо се препустили. Заиста ми је драго што смо као Град носиоци идеје фестивала хорова у Кикинди што само говори о потреби да се и на тај начин промовише хорска музика као један од облика музичког стваралаштва“, рекла је Дијана Јакшић Киурски.

Сарадња хора Културног центра “Атентиде“ и хора “Вокс лихнидос“ из Северне Македоније започела је прошле године, када су наши суграђани наступили у Охриду, а настављена је летос:
“Догађај који смо приредили је у правом смислу сврха постојања нашег Културног центра. Ми смо ту да правимо овако велике догађаје јер су на крају концерта сви заједно наступили и то је било преко стотину људи на сцени, што представља догађај који ретко када публика може да погледа“, додао је Марко Марковљев, В.Д. директор Културног центра Кикинда.

Извор: Град Кикинда