VEČE LEPE REČI I TAMBURE

Trećeg dana obeležavanja jubileja pećinačkog Kulturnog centra, publika je bila u prilici da uživa u zvucima tambure Gradskog tamburaškog orkestra iz Rume i poeziji mladih pesnika članova Literarne sekcije „Družina duginih boja“. Kako nam je rekao direktor Kulturnog centra, ovu ustanovu od samog početka obeležile su mnoge sekcije, među kojima su i tamburaška sekcija pod rukovodstvom Boška Bogičevića i literarna sekcija „Pesnička kolonija“ vođena Nedeljkom Terzićem, kao i da su upravo one označile početke Kulturnog centra i sa ponosom predstavljale ovu ustanovu i Opštinu Pećinci širom zemlje.

„Pored folklorne sekcije, tamburaška i literarna sekcija ostavile su dubok trag u našoj ustanovi. Takođe, veoma mi je drago da Literarna sekcija uspešno radi u našoj ustanovi već duži niz godina, a nedavno smo oformili i tamburašku sekciju kojoj su se pridružili i naši veterani, koji su i proslavili tamburaški orkestar nekadašnjeg Kulturnog centra. Zato smo odlučili da se večeras družimo sa mladim pesnicima, članovima naše sekcije „Družina duginih boja“ čiji je počasni član Gordana Šarić pesnikinja iz Šimanovaca koja je do sada objavila 9 knjiga, ali i da uživamo u zvucima tambure uz Gradski tamburaški orkestar koji su uvek naši dragi gosti“ – rekao je Devrnja.

Na samom početku večeri, na sceni Kulturnog centra svoje stihove čitali su mladi pesnici Anja Novakov iz Obreža, Tijana Radaković iz Obreža, Anastasija Filipović iz Ogara, Ana Milićević iz Donjeg Tovarnika, Sara Milićević iz Obreža, Jovanka Đakula iz Obreža i Filip Novakov iz Obreža, kojima je direktor Devrnja uručio zahvalnice za trudi i rad, kao i doprinos jubileju Kulturnog centra.

Uz zvuke Dunda kola na samom početku koncerta, Gradski tamburaški orkestar iz Rume pod rukovodstvom prof. Smiljane Jančić nije izneverio očekivanja posetilaca, i maestralnim izvođenjem Šostakovičevog Valcera br. 2, Malog bunjevačkog kola, Hačaturijanove Igre sabljama, kao i Spleta narodnih melodija iz Srema uz soliste Veljka Ljuština i Dejana Ćirkovića i drugih kompozicija pobrali su ovacije u sali.

Izvor: Opština Peinci