ВЕЧЕ РОМСКЕ МУЗИКЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Завршни концерт у оквиру 5. Сајма културе младих на селу, који организује Културни центар „Пећинци“ под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Пећинци, биће у знаку ромске музике.

Целовечерњи концерт инструменталне ромске музике одржаће се у четвртак 15. децембра у сали пећиначког Културног центра са почетком у 20.00 часова, а улаз на концерт за све посетиоце биће слободан. На концерту ће наступити двадесешестогодишњи виолиниста Александар Бунчић из Пећинаца са пријатељима – Александром Ацом Димитријевићем (хармоника), Бојаном Станојевићем (бас контра) и Ненадом Јовановићем Моцартом (клавијатура), док је специјални гост вечери виолиниста Душан Мулић.

„Сајам културе младих на селу“ је културно-уметничка и образовна манифестација настала је у години када се обележавало четири деценије постојања и рада највеће установе културе у општини Пећинци. Ове године публика је током јесени имала прилике да ужива у књижевној вечери, позоришној представи и концерту духовне, сремачке и етно музике, а као круна пројекта је вече посвећено ромској музици.

Извор: Општина Пећинци