ВЕЧЕ СЕЋАЊА У ЧИТАОНИЦИ ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ У НОВОМ САДУ

У оквиру циклуса Вече сећања, које се већ традиционално одржава у Новом Саду у  читаоници Градске библиотеке у Дунавској 1, имали смо прилику да уживамо у представљању прослављених доајена српске књижевности.

Данас,  11. октобра 2018. године, одржано је:  Вече сећања на Милоша Црњанског (1893-1977) и Изложба књига аутора Срђана В. Стојанчева,  у организацији Српског библиофилског друшта из Београда и Градске библиотеке у Новом Саду, који својим програмима и књижевним промоцијама оплемењују душу новосадских читалаца и љубитеља књиге.

У препуној сали беседили су: Проф. др Горана Раичевић,  Срђан В. Стојанчев, аутор изложбе и Драган Којић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, подсећајући нас на предивно написане речи нашег реномираног  и надасве непоновљивог аутора, који је заувек унапредио и популарисао српску мисао кроз своју прозу и поезију .

У оквиру изложбе књига председника Српског библиофилског друштва, чувеног књижевног посвећеника, Срђана В. Стојанчева, имали смо прилику да се упознамо са  његовим делима.

За vojvodjanske.rs, сећање освежила, писала и фотографисала: Снежана Лазић