VEČE SREMSKOG FUDBALA

Organizovanjem tradicionalne „Večeri sremskog fudbala“ u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, Područni fudbalski savez „podvukao je crtu“ za sportsku 2018. godinu. Nagrađeni su klubovi koji su tokom 2018. godine prešli u viši stepen takmičenja.

Među slavodobitnicima bio je i Fudbalski klub Šumar, koji je u sezoni 2017/2018. bio šampion Opštinske lige Pećinci, te je stekao pravo da se protekle jeseni takmiči u Međuopštinskoj ligi Srem. Takođe, prigodne plakete dobili su i pojedinci, koji su doprineli unapređenju fudbala, a među njima bio je i predsednik opštine Pećinci Željko Trbović.

„Zaista sam prijatno iznenađen što sam bio i predložen za ovu nagradu. Radeći kao načelnik Opštinske uprave u Pećincima, zatim i kao predsednik opštine, zalagao sam se da sport dobije što više sredstava, jer je to pre svega jedan od načina da se mladi što više privuku sportu. Godinu na izmaku, mi iz pećinačke opštine, pamtićemo po činjenici da, posle prvog dela prvenstva, imamo tri prvaka – Sremac iz Deča u Opštinskoj ligi Pećinci, Donji Srem 2015 u Međuopštinskoj ligi Srem i Slobodu iz Donjeg Tovarnika u Sremskoj ligi. To je plod naše ideje da se ne forsira samo jedan klub u opštini. Hteli smo masovnost i mislim da smo u tome uspeli. Svako selo u našoj opštini, između ostalog, ima fudbalski klub i nastojaćemo da tako i ostane. Svim klubovima želim da im 2019. godina bude još uspešnija“ – rekao je predsednik Trbović.

Fudbalski klub Šumar iz Ogara je bio jedan od klubova, koji će 2018. pamtiti kao vrlo uspešnu godinu, u kojoj je kao šampion Opštinske lige Pećinci, postao novi član Međuopštinske lige Srem. Nagradu u ime kluba primio je fudbalski radnik iz Ogara Bojan Pavlović.

„Posle više godina, Šumar se konačno plasirao u viši rang. Shodno mogućnostima, takmičili smo se protekle jeseni i u Međuopštinskoj ligi. Tokom zimske pauze ćemo pojačati igrački kadar, kako bi što više popravili položaj na tabeli. Šumar ima ima bogatu istoriju: nekada je bio ugledan sremskoligaš. Za godinu – dve, kada se klub još više stabilizuje, pokušaćemo da napadnemo i tu ligu“ – izjavio je Pavlović.

Izvor: Opština Pećinci