VEČERAS KNJIŽEVNO VEČE „ŽEĐAM“ U PEĆINAČKOM KC

Ljubitelji pisane reči imaće priliku da večeras od 18.00 časova, u holu Kulturnog centra Pećinci uživaju u književnoj večeri „Žeđam‟, nazvanoj po najnoviji zbirci pesama Željke Avrić, pesnikinje iz Sremske Mitrovice kojoj je ovo šesta knjiga.

Direktor Kulturnog centra „Pećinci“ Jovan Devrnja pozvao je sve ljubitelje poezije da upotpune prvo ovogodišnje književno veče u pećinačkom KC, na kojem će u četrdesetpetominutnom programu, protkano muzikom, biti predstavljena poezija Željke Avrić uokvirena prološkom pesmom “Žeđam” koja govori o žeđi kao čežnji za nekim vremenom, okolnostima, zbivanjima, nečim što se nikad neće ponoviti, ni vratiti, i epiloškom pesmom “Žeđ” koja govori o žeđi koju osećaju svi koji imaju potrebu da stvaraju, budu kreativni i izraze se na bilo koji način.

Zbirka pesama „Žeđam‟ objavljena je u septembru 2018. godine u izdanju novosadske izdavačke kuće „Prometej‟ i našla se u najužem izboru za nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja‟ koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine, a jedna od pesama bila je i u najužem izboru za nagradu „Lenkin prsten‟.

Izvor: Opština Pećinci