ВЕЧЕРАС ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “БЕОГРАД – БЕРЛИН”

Овогодишњи Сајам културе младих на селу у Пећинцима који организује пећиначки Културни центар под покровитељством Општине Пећинци, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Министарства културе и јавног информисања Републике Србије наставља се вечерас у 19.00 часова када ће на званичном ЈуТјуб каналу Културног центра премијерно бити емитована позоришна представа за младе под називом „Београд – Берлин“.

Представу је по тексту Маје Пелевић режирао студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду Слободан Станковић из Пећинаца, а играју млади глумци Александра Опачић и Никола Наић.

„У центру збивања ове наизглед једноставне романтичне приче су девојка и младић који се срећу у Београду на железничкој станици на путу за Берлин. Да ли смо спремни да преузмемо иницијативу у тражењу среће само је једно од питања којима се бави овај комад. Јунаци током путовања доживљавају спознају о себи самима и другоме, али и о другачијем свету у којем почињу да живе. Кроз монологе ова два јунака описују се њихови страхови, сећања и жеље. Представа ће, такође, за све љубитеље позоришне уметности бити избедена уживо на сцени Културног центра када се за то стекну услови, што значи да ће бити отворена за мањи број гледалаца по представи који ће је пратити на сцени “ – изјавио је Станковић.

Трећи по реду Сајам свећано ће бити затворен последње недеље у месецу, 27. децембра када ће премијерно бити емитован Концерт класичне музике посвећен 250-годишњици од рођења чувеног композитора Лудвига ван Бетовена.

Извор: Општина Пећинци