VEK FILATELIJE U SUBOTICI

U ponedeljak, 9. novembra, u holu Otvorenog univerziteta u Subotici, održana je izložba kojom je obeležna stogodišnjica filatelije u Subotici, navodi subotica.info. Autor izložbe je naš sugrađanin Ljudevit Vujković Lamić, a kroz otvaranje je prisutne vodio novinar Smiljan Njagul.

Subotički filatelisti svoje osnivanje vežu za 8. novembar 1920. godine, a kako njihovo udruženje nije preživelo krizne devedesete godine, sada funkcionišu kao deo Društva kolekcionara Subotice. O veku rada filatelista našeg grada govori i izdanje „100 godine filatelije u Subotici – hronologija“ u izdanju „Pučke kasine“, koje je zbog ograničenih sredstava štampano u svega 20 primeraka, ali je svakako značajan dokument koji donosi niz podataka o filateliji i najpoznatijim filatelistima Subotice.

Izložba koja će biti otvorena do 15. novembra donosi sedamdesetak panoa koji, između ostalog, otkrivaju i koji su to motivi Subotice završili na markama. Za to što su se neki našli na markama, poput motiva „Dužijance“, „Bunjevačke nošnje“, „Gradske kuće“… zadužen je, između ostalih, upravo i Ljudevit Vujković Lamić.

Izvor: subotica.info