ВЕЛИЧАНСТВЕН КОНЦЕРТ КУД-А *СВЕТИ САВА* ИЗ ВЕЛИКОГ СРЕДИШТА НАКОН ДВОГОДИШЊЕ ПАУЗЕ

У препуној сали Народног позоришта „Стерија“, чланови КУД-а „Свети Сава“ из Великог Средишта приредили су одличан програм који је у потпуности одушеви о публику. На овом догађају. осим домаћина наступили су и гости, ГКУД „Лаза Нанчић“ из Вршца, КУД „Грозд“ из Вршца и КУД „Абрашевић“ из Прокупља. Програм се завршио заједничком песмом учесника и публике, „Косовски божури“, а награда у виду дуготрајног аплауза била је и више него заслужена. Честитамо домаћинима и гостима на фантастичном амбијенту.
„КУД „Свети Сава“ је у протеклом периоду имао пуно наступа на разним манифестацијама у региону, учествовали смо на неколико фестивала, а имали смо и једно гостовање ван граница наше земље у Мађарској. Очекујемо да ће их бити још више јер је то производ наших активности и вредног рада свих чланова и управе друштва“. изјавио је Бојан Момчилов, председник КУД-а „Свети Сава из Великог Средишта.
Културно уметничко друштво “Свети Сава” основано је седамдесетих година прошлог века под именом “Бранко Радичевић”, а од 2005. године носи назив „Свети Сава“. Друштво тренутно окупља око 50 чланова распоређених у неколико фолклорних група.

Извор: Град Вршац