ВЕЛИЧАНСТВЕН КОНЦЕРТ ВЛАТКА СТЕФАНОВСКОГ У НОВОМ САДУ

Акустични концерт Влатка Стефановског уприличен је 10. марта 2019. у Српском народном позоришту у Новом Саду. Како је музичар у шали рекао, вече је замислио као концерт за једног човека, једну гитару и један микрофон, а заправо је била промоција његовог пројекта Матерњи језик. Међутим, Влатко је такав виртуоз, да све то лако претвори у невиђени спектакл и препуну салу остави без даха. Заправо, свирао је за читави оркестар!

На почетку је публика чула инструментал нумере Македонско девојче, затим Касапско оро, уследила је минијатура за две гитаре из сарадње са албума Бијелог дугмета (Успаванка за Радмилу М) коју је Влатко овај пут, уз помоћ педала, одсвирао сам.

Стари зналци Влатковог опуса бурно су реаговали на прелепу композицију са првог соло албума – Кандилце, затим преко потребну Веру, наду, љубав, као и Нисам твој. Уследиле су популарне нумере Бели коњ, Чувам ноћ од будних, Калајџијско коло, Скопље.

На све ове хитове и невероватне ефекте на гитари, премијерно је наступио и гост – млади Иван Кукић који у Београду студира музичку продукцију и свира ШЕСТОЖИЧАНИ бас. Наравно, није могло да прође без Димитријо, сине Митре, Јовано, Јованке, Балканског блуза, Бистре воде, Чукни во дрво…

Скоро свако ко учи или већ свира гитару у Новом Саду, био је 10. марта на Влатковом концерту, да ужива, инспирише се толиким мајсторством и помало падне у транс. Капа доле и витруозу и његовом госту!

Текст и фотографије: В. Раонић;