ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА ПРОСЛАВЉЕНА У СТАПАРУ, КЉАЈИЋЕВУ И РАСТИНИ

Обележавање Велике Госпојине у Стапару, Кљајићеву и Растини и ове године прослављено је уз богослужења, пригодне програме, а све уз присуство многобројних гостију.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и градски већник за област културе и образовања Немања Сарач присуствовали су литургији у цркви „Водица Успења Богородице“ у Стапару.

Стапарци су и ове године организовали традиционалне, 23. по реду „Великогоспоинске вечери“ које су почеле 17. августа богослужењем у цркви „Ваведења Пресвете Богородице“, организовано је вече фолклора, такмичење у пецању, смотра парадних коња и фијакера, промоција књиге „Земљиште, пољопривреда и рурални развој града Сомбора“ Владимира Сабадоша и сарадника, изложба старих возила и програм за децу. Манифестација се завршава 31. августа изложбама стапарских летача, стапарског ћилима и турниром у стоном тенису.

Велика Госпојина у Кљајићеву обележена је свечаном литургијом, турниром у фудбалу, рукометним утакмицама, скупом запрега, сусретом љубитеља BMW возила, такмичењем у кувању рибљег паприкаша, такмичењем у спремању паленте и уз богат културно-уметнички програм.

Растина је славу села обележила ликовним колонијама за децу и одрасле, полагањем венаца на спомен обележја, литургијом у цркви „Велика Госпојина“ и културно-уметничким програмом.

Извор: Град Сомбор