ВЕЛИКА УЛАГАЊА ГРАДА У НАСЕЉЕ РУМЕНКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на одржавању путне привреде у Руменки. Како је том приликом истакао, у току су радови ЈКП „Пут“ на асфалтирању седам улица на територији Месне заједнице Руменка, а то су улице које су опредељене од стране грађана као најургентније за поправљање.

– Биће постављен најквалитетнији асфалт и колико чујем, људи су задовољни, мада има још много задатака пред нама. Од 2013. до 2019. године много смо инвестирали у Руменку, посебно у изградњу канализационе мреже и црпних станица. Сећамо се сви да смо у делу Руменке који се зове Ново насеље морали да легализујемо и реконструишемо црпну станицу коју су неки неодговорни политичари пре нас отварали два пута, а да она никад није прорадила. Остаје још мали део Руменке да покријемо канализацијом, а до краја 2020. укупно ћемо у то насеље уложити 630 милиона динара. То није мали новац, а Руменка то заслужује. Нису запостављене ни друге сфере, па је Руменка добила и Културни центар, који је једна од културних станица у понуди Новог Сада као Европске престонице културе. Све што се буде дешавало на том плану биће заступљено и у Руменки – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је такође рекао да Град већ шест месеци ради на новом тарифном систему за градски превоз, јер је циљ да се привуку нови путници.

– Обезбеђујемо нове аутобусе, али желимо и да коригујемо цене, јер је велика диспропорција између оних у градским и приградским зонама. Идеја је да првенствено ђачке карте појефтине, и  јако смо близу тога да понудимо годишњу карту која би коштала око 5000 динара, што би представљало уштеду до 30 000 годишње. Не можемо још то обећати, јер се мора обезбедити и нормалан рад ЈГСП „Нови Сад“ – изјавио је Вучевић.

Када је реч о комуналној инфраструктури, градоначелник је навео да треба да се решава питање фекалне канализације у Кисачу, да она треба да се споји на систем Руменке, те да је потребно да се занови тај пројекат који ће Град кандидовати у оквиру Програма “Србија 2025“ јер је циљ да се за важне ивестиције обезбеди што више новца из тог националног програма.

Приликом посете Руменки градоначелник се осврнуо и на актуелну тему исправности воде у затвореним базенима.

– Затворили смо базен на “Сланој бари“ док се не провере све околности. Нико се неће играти са здрављем грађана, пре свега наше деце. Мислим да ће директор ЈП СПЦ “Војводина“ поднети оставку, јер неко мора сносити одговорност, а јавност ће о свему што се тиче базена бити благовремено обавештена. Са власницима приватних базена, привредним субјектима, разговарамо како бисмо обезбедили алтернативно решење за грађане, о трошку Града, пре свега за оне који се баве спортом, али и за оне који имају годишње карте, и стога се анализирају капацитети таквих базена у граду. Чињница је да је опрема стара 12,13 година, пумпа није радила због квара трафо станице, па је повећан  унос хлора и друге су вредности поремећене. Базени ће бити затворени све док се не обезбеде нормални услови за рад, то није пријатна ситуација, али морамо да се понашамо одговорно – закључио је градоначелник Вучевић.