ВЕЛИКА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ПОСЕТИЛАЦА ЗА ПРОИЗВОДЕ „ДОМАЋЕГ ШПАЈЗА“

Данас се у Руском Крстуру одржава Манифестација „Домаћи шпајз“ такозвана берза зимнице на којој чланице Удружења жена „Бајка“ и жене из околних места излажу првенствено зимницу, али и друге производе, као што су колачи, мед, ручне радове и рукотворине, новогодишње украсе…

За све љубитеље зимнице, домаћих колача и свега онога што спремају жене из Руског Крстура и околине, „Домаћи шпајз“ је ове године девети пут приређен у холу Спортхе хале, каже Катона Славица, председница Удружења жена „Бајка“.

-Ове године имамо око двадесет излагача, веома смо задовољни одзивом излагача али и посетилаца. На штандовима су углавном прехрамбени производи- зимница, мед, колачи, пецива, али и ручни радови, рукотворине и украси. Сваке године понудимо нешто ново, а излагачи посебну пажњу посвећују и паковању својих производа и уређењу штандова, јер су схватили да ће пре продати свој производ ако га пласирају на овај начин. Најбитније је да је све разноврснија понуда, па је и заинтересованост купаца све већа, каже Славица Катона.

Излагачи су веома задовољни „Домаћим шпајзом“ и истичу да је то још једна прилика да изложе, рекламирају и продају своје производе, а купци да се снабдеју здравим и производима из органске производње.

Пољопривредни произвођач Чизмар Јанко је редован излагач на оваквим и сличним манифестацијама. Он каже да је ово добра реклама за мале произвођаче и могућност да продају оно  штоа су током године производили.

Сличног мишљења је и Марија Ђурић која истиче да за мале произвођаче манифестација „Домаћи шпајз“ пуно значи, јер је то прилика да купцима покажу своје производе.

-У асортиману „Мариног шпајза“ је широк круг производа. И данас купцима нудимо нешто ново, то су пре свега, производи од паприке  – ајвар, Бака Љиљину салату, али и разне врсте пекмеза и сокова међу којима се издваја веома здрав и тражен сок од црве зове, урмеу савршену комбинацију урме и јагоде без шећера и медни ликер од ароније који купци могу да пробају и купе по промотивној цени, рекла је Марија Ђурић.

У оквиру манифестације одржане су  радионице за децу, а „Домаћи шпајз“ је и ове године организовало Удружења жена «Бајка» из Руског Крстура уз подршку Локалне акционе групе (ЛАГ-а) и Туристичке организације општине Кула.

Извор: Општина Кула