ВЕЛИКИ УСПЕХ ХАЈДУКА НА МЕЂУНАРОДНОЈ СЦЕНИ!

Карате клуб „Хајдук“ је у суботу (17.12.2022.) наступио  у словачком граду Нитри на престижном међународном турниру, XИ по реду „РУДОЛФ ФАРМАДИН’С МЕМОРY ЦУП“. Такмичење је било само у дисциплини борби и наступило је преко 650 такмичара из 10 земаља и то из Пољске, Аустрије, БиХ, Мађарске, Летоније, Украјине, Северне Македоније, Чешке, Словачке и Србије. Наш клуб је наступио са чак 23 борца у свим узрасним категоријама и постигли смо феноменалан резултат освајањем чак 12 медаља у појединачној конкуренцији и то 5 сребрних и 7 бронзаних.

Појединачни резултати:

Крнајац Михајло (јуниори -61кг) – 2. место
Попин Лара (пионирке +37кг) – 2. место
Крнајац Милош (јуниори +76кг) – 2. место
Ђикић Александра (сениорке -61кг ) – 2. место
Буквић Милица (наде -52кг) – 2. место

Калмар Матеа (јуниорке +59кг ) – 3. место
Медаревић Анђела (наде +52кг) – 3. место
Мијановић Растко (кадети +70кг) – 3. место
Гириц Лука (јуниори +76кг) – 3. место
Ђисалов Марко (пионири -32кг) – 3. место
Соколовски Кристина (сениорке +55кг) – 3. место
Баран Сергеј (пионири +40кг) – 3. место

Ради се о једном од најјачих турнира у европи за млађе узрасне категорије и налази се у званичном календару Европске Карате Федерације (ЕКФ). Учешће су узели борци из 10 земаља са својим репрезентацијама, регионима и клубовима. Ми смо били један од састава који смо наступили као клуб и на тај начин освојити чак 12 медаља је заиста огроман успех и далеко изнад очекиваног и планираног. Овај турнир поред своје снаге, за нас има посебно значење јер је организатор најбољи каратиста у историји Словачке Клаудио Фармадин који је наступао и за Карате клуб „Хајдук“ као појачање за Премијер Лигу Србије 2007. коју смо тада и освојили по први пут у историји клуба уз његов изузетан допринос и то пријатељство негујемо све до данас.

Поред самог такмичења, организовани су заједнички тренинзи два дана пре наступа и то са истакнутим сениорским шампионима из разних земаља што је такође било огромно искуство, како за наше такмичаре тако и за тренере.

У клубу смо изузетно задовољни са целокупним путовањем, наступом  и свим пратећим садржајима у којима смо учествовали и остварили врхунске резултате. На крају можемо констатовати да је ово свакако највећи успех ове такмичарске године за наш клуб.

Извор: Општина Кула