ВЕЛИКИ УСПЕХ КАРАТИСТА “ХАЈДУКА” У СЛОВАЧКОЈ

На престижном међународном турниру у словачком граду Нитри (30.11.2019.) , Карате клуб „Хајдук“ је наступио са 14 такмичара и освојио 7 медаља у појединачној конкуренцији у борбама и то: 1 златну, 1 сребрну и 5 бронзаних. На турниру су се највише истакли Растко Батуран који је супериорно освојио 1. место са остварене четири победе без изгубљеног поена и Александра Ђикић, која је наступила у две узрасне категорије (кадеткиње и јуниорке) и у обе освојила 3. место, уз велики број мечева и одличан учинак. Остали освајачи медаља су демонстрирали висок ниво квалитета и форме и показали узлазни тренд, као и да сазревају у изузетно озбиљне борце.

“Ово свакако највећи успех ове такмичарске године за наш клуб”, истиче тренер КК Хајдук Кула, Никола Гребер и додаје да овај турнир има посебно значење јер је организатор најбољи каратиста у историји Словачке Клаудио Фармадин, који је наступао за “Хајдук” као појачање за Премијер Лигу Србије 2007. Он је подсетио да је те године по први пут у историји клуба, уз његов изузетан допринос, Хајдук био победник овог такмичења.

Међународни турнир представља један од најјачих турнира у Европи за млађе узрасне категорије и налази се у званичном календару Европске Карате Федерације (ЕКФ). Учествовало је преко 650 бораца из 10 земаља махом са својим репрезентацијама и регионима.

Наредног викенда у Словенији (Брежице) се одржава Балкански Шампионат за кадете, јуниоре и млађе сениоре и из нашег клуба је после успешног наступа у Словачкој, списак селектора проширен на 4 имена и то: Александра Ђикић Александра (кадеткиње), Наталија Сератлић (јуниорке), Марко Међедовић (кадет) и Лука Гириц (кадет).

Извор: Општина Кула