VELIKI USPEH MLADIH PESNIKA NAŠE OPŠTINE

Svečano uručenje nagrada na Devetom međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“ održano je 28. maja 2019. godine u ART klubu Centra za kulturu „Sirmijumart“ u Sremskoj Mitrovici. Nakon prigodnog programa za sve goste i učesnike konkursa dodeljene su pohvale, priznanja i zbornici.

Na konkurs je pristiglo ukupno 576 pesama iz više zemalja: Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Francuske, Grčke, Hrvatske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije, a u ovoj izuzetnoj konkurenciji mladi literarci iz pećinačke opštine, članovi Literarne sekcije „Družina duginih boja“ Kulturnog centra Pećinci osvojili su zavidan broj nagrada.

Nagradu za najbolju rodoljubivu pesmu osvojila je Marina Mihajlović iz Obreža, za pesmu „Pismo vojniku“ (kategorija srednji uzrast, VI razred).

U kategoriji mlađi uzrast, nagrade su osvojile Jovanka Džakula iz Obreža, za pesmu „Zec u šumi“, III razred i Ana Radaković iz Obreža, za pesmu „Leptir“, II razred.

U kategoriji srednji uzrast, nagrade su osvojili: Ana Milićević iz Donjeg Tovarnika, za pesmu „Da sam ptica“, V razred, Anastasija Filipović iz Ogara, za pesmu „Ljubav je zvezda“, V razred i Anja Novakov iz Obreža, za pesmu „Lastavica“, VI razred.

Priznanje za doprinos Devetom međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“ dobio je pisac Radovan Drljača, rukovodilac Literarne sekcije „Družina duginih boja“ Kulturnog centra Pećinci.

Zahvalnicu za doprinos Devetom međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“ dobio je Jovan Devrnja, direktor pećinačkog Kulturnog centra.

Izvor: Opština Pećinci