VELIKI USPEH MLADOG STRELCA: ALEKSA RAKONJAC IZ STRELJAČKE DRUŽINE PANČEVO 1813 JE PRVAK SRBIJE!

Iako još kadet Aleksa Rakonjac član SD Pančevo 1813 osvojio je titulu prvaka srbije u gađanju vazdušnom puškom u konkurenciji juniora, na takmičenju u Nišu koje je održano 15. i 16. Februara, navodi 013info.

On je u osnovnom meču od 60 dijabola otpucao svoj lični rekord od 618,8 krugova, i ušao u finale od osam najboljih juniora na četvrtoj poziciji. Od samog početka finala bio je u vrhu, smenjujući se sa juniorskim reprezentativcem iz Novog Beograda Aleksom Mitrovićem, na prvoj i drugoj poziciji. Smireno je pucao i izdržao veliki pritisaka. Poslednjim hicima od 10,5 i 10,1 je osigurao prvu poziju i osvojio vrlo vrednu zlatnu medalju.

Iako Aleksa vrednim radom na treninzima , sa puškom koja je stara koliko i on, šesnaest godina, napreduje iz dana u dan i ostvaruje sve bolje rezultate, ovom podvigu je znatno doprinela i nova streljačka oprema koju su mu nedavno kupili roditelji, čime je stekao i dodatno samopouzdanje.

Ovom titulom je Aleksa opravdao i ukazano poverenje Sportskog saveza Pančeva na nedavnom izboru sportista godine za 2019. godinu, kada je proglašen za najboljeg kadeta u Gradu Pančevu, a prethodno i za najboljeg pionira Streljačkog saveza Srbije i Vojvodine. Svakako je i zaslužio da mu se kupi nova vadušna puška, kojom bi u narednom periodu krčio put ka reprezentaciji Srbije.  U novom sistemu takmičenja, mešovitih parova, Aleksa je u paru sa svojom mlađom sestrom Ivom, osvojio deveto mesto, ali je za divljenje njegov novi rekordni rezultat od 311,0 krugova u meču sa 30 dijabola (što bi duplo sa 60 dijabola bilo 622), tako da već narednog vikenda takođe u Nišu , možemo očekivati nove podvige ovoga puta na drugom kolu Kupa SS Srbije za kadete i mlađe juniore. Dobar rezultat je ostvarila i mlada kadetkinja Teodora Kondić od 600,6 krugova u kategoriji juniorki, zatim Iva 574,8 krugova, ali nisu imali i ekipni plasman, jer je treća takmičarka Ana Tokić odsustvovala zbog bolesti. Ekipa juniora SD’ Pančevo 1813, koja je takođe sastavljena od kadeta i mlađih juniora, je zauzela peto mesto. Marko Ninković otpucao je 513, Stefan Kešišjan  510 i Velimir Ninković sa 498 krugova. Ekipa juniorskih mešovitih parova pištoljem u sastavu Marina Mijatović i Velimir Ninković, je zauzela šesto mesto, a Marina je nastupila i u kategoriji juniorki sa 476 krugova. I oni će nastupiti narednog vikenda u Nišu  na drugom kolu Kupa Srbije , takođe u svojim kategorijama kadeta i mlađih juniora, a prvog marta i u streljani u Pančevu, na Prvenstvu Vojvodine za kadete i mlađe juniore puškom i pištoljem.

Izvor: 013info