ВЕЛИКИ УСПЕХ У БРАТИСЛАВИ ЗА МАТЕУ КАЛМАР

У суботу (18.02.2023.) у словачком граду Братислави је одржан престижни традиционални међународни турнир „43. Гранд Приx Словакиа“ који је окупио клубове и репрезентације чак из 27 земаља света и то са више од 2.500 такмичара. Ради се о једном од најквалитетнијих и најреспектабилнијих турнира у Европи. Карате клуб „Хајдук“ је наступио са 10 такмичара (кадета и јуниора) и освојена је једна бронзана медаља што свакако представља изузетан успех с обзиром да смо наступили као клуб и то први пут до сада. Бронзану медаљу је освојила Матеа Калмар у категорији Јуниорке +66кг. Остали наши такмичари нису имали довољно среће и овога пута нису стигли до постоља иако су појединци прошли и 2 до 3.

Матеа је наставила изузетан низ освајања медаља на сваком међународном такмичењу на којем је наступала, још од јесени прошле године. Она је наступила у конкуренцији јуниорки и имала је 4 меча од чега је остварила 3 победе и 1 пораз, уз поен разлику од 18:9. У првом колу је победила такмичарку из Пољске 9:1, затим је у другом колу поражена од домаће такмичарке из Словачке 1:3 која се пласирала у финале и обезбедила репасаж за нашу такмичарку. Након тога је у првој репасажној борби остварила победу над такмичарком из Словеније 4:3 и на крају у мечу за медаљу је победила још једну домаћу такмичарку са 4:2.

Матеа је показала висок ниво форме и крајње професионалан приступ који је био неопходан да би се у овако жестокој конкуренцији стигло до одличја. Имала је врло захтеван жреб, али се испоставило да је то додатно мотивисало да оствари крајњи циљ.

Остали наши такмичари који су наступили: Ђикић Александра, Пуцар Марко, Крнајац Михајло, Крнајац Милош, Корица Милана, Мијановић Растко, Штрангар Глоријан, Гириц Лука и Пеквић Исидора.

Извор: Општина Кула