ВЕЛИКИ УСПЕХ ЗА КАРАТИСТЕ ХАЈДУКА НА КУПУ СРБИЈЕ, МАТЕА КАЛМАР УЗЕЛА ЗЛАТО

У недељу, 10. новембра, у Смедереву је одржан Куп Србије за пионире и наде у организацији Карате федерације Србије. Карате Клуб “Хајдук” је наступио са 15 бораца појединачно и три екипе, остваривши феноменалне резултате. Освојено је укупно шест медаља, од чега пет бронзаних и једна златна.

Појединачни резултати:

Матеа Калмар (женске наде +54кг) – 1. место
Глоријан Штрангар (мушке наде +55кг) – 3. место
Лана Љубенковић (пионирке -36кг) – 3. место
Јелена Живић (пионирке -40кг) – 3. Место

Екипни резултати:

Мушке наде екипно – 3. место (Марко Пуцар, Глоријан Штрангар, Растко Батуран, Милош Вуковић)

Женске пионирке екипно – 3. место (Лана Љубенковић, Миа Војчена, Исидора Пеквић, Јелена Живић, Ања Томић)

У клубу смо изузетно поносни и презадовољни постигнутим резултатима са освојених чак шест медаља у изузетној конкуренцији, а од тога две екипно, што нам је посебно важно.

“Такмичарка која се највише истакла и показала највиши ниво форме је свакако Матеа Калмар која је после озбиљне повреде скочног зглоба и екипног наступа, смогла снаге и у појединачној конкуренцији остварила све четири победе и то са изгубљеним само једним поеном и на бриљантан начин освојила прво место и златну медаљу. После недостатка спортске среће на Купу Војводине и освајања другог места, Матеа је показала изузетан карактер и на најважнијем такмичењу у овој сезони остварила највећи успех и постала победница Купа Србије. Ово је само још једна потврда Матеиног квалитета, марљивог рада и потенцијала, а сада је и учврстила своје место у репрезентацији Србије за коју је већ наступала на Балканском шампионату ове године. Ради се о једној од најбољих такмичарки нашег клуба и сигурно једној од најперспективнијих нада српског каратеа.

Такође Штрангар Глоријан, Љубенковић Лана и Живић Јелена су остварили велики успех освојивши медаље и у појединачној и у екипној конкуренцији.

У наредном периоду нас очекује више турнира у Србији, престижни међународни турнир у Словачкој (Нитра) и најважније, а то је Балкански шампионат за кадете, јуниоре и млађе сениоре који се одржава почетком децембра месеца у Словенији (Брежице) за који очекујемо позив селекторе и за наше борце”, рекао је тренер Никола Гребер.

Извор: Општина Кула