ВЕЛИКИ УСПЕСИ „ЖЕЉИНИХ“ КАРАТИСТА

Сениорке Железничара биле су више него успешне на сениорском Првенству Војводине у каратеу које је одржано 24. фебруара у Старој Пазови. Наиме, Марија Боговац окитила се златном медаљом у категорији +68кг, док је прошлогодишња првакиња Војводине у категорији -61кг Моника Јуришић освојила друго место.

Ни јуниори и кадети Железничара нису заостали за својим клупским колегама. На престижном међународном турниру „Аранђеловац опен“ јуниор Стефан Лемајић је потврдио добру форму изборивши друго место у категорији -68 кг, док је кадет  Миахило Грубић изборио треће место у категорији -52кг.

Веома успешан наступ младих каратиста Железничара који су такмичили у недељу на Првенству Срема за наде, полетарце и пионире у спортској хали “Парк“ у Старој Пазови.

По први пут наступили су наде и пионири у борбама на Првенству Срема за наде, полетарце и пионире који су остварили изузетне резултате-прва места изборили су у надама Огњен Лукач у категорији -42кг, код пионира Лука Митрић +45кг, Стефан Бјељац -40 кг, Филип Лазић -35 кг и Матеја Јајић -30 кг. Друга места изборили су Лука Поповић -44 кг и Алекса Лајбеншпергер -40кг, док су трећа места изборили Маша Нинковић -40кг у надама и Вук Малић -50кг у борбама.

У катама прва места изборили су Алекса Лајбеншпергер и Бјељац Стефан код пионира као и Јован Поповић и Лука Жарковић код полетараца, свако у свом годишту. Друга места освојили су Маша Нинковић у апсолутном нивоу код нада, Вук Малић код пионира и Теодора Чанковић и Нађа Љуковчанин код полетараца. Трећа места изборили су Филип Лазић у Б класи и Дајана Ћирић у Д класи код пионира као и Тамара Станковић, Дуња Сојиљковић и Јована Мучибабић код полетарки.

Извор: Општина Инђија