ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

„Непосредна комуникација са грађанима је, свакако, један од најважнијих сегмената руковођења градом. У директној комуникацији са грађанима желим да чујем њихове предлоге, сугестије, иницијативе и проблеме који се односе на ингеренције Градске управе, како би заједнички дошли до решења и допринели бољем функционисању нашег града. Глас народа је изузетно важан, тим пре што прилично верно осликава стање у друштву. Мој тим и ја ћемо, наравно у границама наших могућности и надлежности, предузети све да помогнемо нашим суграђанима“, изјавио је данас градоначелник Суботице Стеван Бакић након првог пријема грађана који ће се, како је и најављено, одржавати сваке среде, од 12.00 до 14.00 часова, у Плавој сали Градске куће.

Уз истицање да су у време пријема сви директори предузећа на територији града Суботице налазе крај телефона и да су у обавези да се одазову на сваки позив везан за пријем и озбиљно приступе решавању изнетих проблема, градоначелник Бакић је рекао да се од 28. августа, када је објављено да ће средом примати грађане, за пријем јавило више од 30 Суботичана.

„Јасно је да је то превелики одзив за пријем у једном дану. Зато смо одредили да у том временском интервалу од два сата лимитирамо осам пријема. То смо урадили зато што идемо на квалитет, а не на квантитет. За квалитетне разговоре потребно је двадесетак минута. Извесно је да ћемо у наредном периоду пробити тај термин од два сата и да то неће представљати проблем. Радује ме толики одзив. Грађани, дакле, верују у мене да ћу да урадим све да им на адекватан начин решим проблем“, нагласио је градоначелник Бакић.

Током данашњег пријема, додао је, грађани су саопштавали проблеме из готово свих области, уз констатацију да су, како је навео, он и његов тим последња истанца која може да им помогне.

„Грађани су нам рекли да су се, пре овог пријема, обраћали за помоћ на неколико места, да су негде наишли на добар пријем, а да негде нису били задовољни како су примљени. Задовољан сам, јер су грађани са овог пријема изашли задовољни. Ја нарочито поклањам пажњу реализацији ових разговора. Мој лични неуспех ће бити ако тај проценат решених проблема буде испод 90 одсто“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.

Извор: Град Суботица