ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА НАШЕГ УМЕТНИКА

Сликару Драгољубу Триндићу у петак, 11. децембра, у Културном центру Пећинци уручено је Признање за освојено прво место на 21. смотри ликовних уметника аматера Војводине у Бачкој Паланци. Признање је уручио председник општине Пећинци Синиша Ђокић, који се том приликом захвалио Триндићу на својеврсној промоцији наше општине широм Србије.

“Ово је била добра прилика да скренемо пажњу јавности на један велики успех нашег уметника, а да се истовремено господину Триндићу захвалимо што на један, овако леп начин кроз уметност промовише општину Пећинци” – изјавио је председник Ђокић.

Победничку слику под називом „То свако од нас може бити“, Драгољуб Триндић, доскоро реалиста, радио је техником уље на платну по први пут као апстрактни савремени уметник, а како нам је рекао освојено прво место на Покрајинској смотри има велики значај за њега.

“Ово је успех не само мој, него и Културног центра и Општине Пећинци, и то је на неки начин и циљ, да се наша општина презентује заједничким снагама, јер ми имамо јако пуно талената. Надам се да ће ова награда отворити врата за будућа, још боља презентовања наших младих уметника” – рекао је Триндић.

Заједно са признањем стигао је и каталог са Покрајинске смотре, а каталог је уручио директор КЦ Јован Деврња, који је том приликом нагласио значај дугогодишње успешне сарадње између уметника и установе културе на чијем је челу.

“Наша установа већ годинама кандидује ликовне уметнике из наше општине на зонску смотру и драго ми је да је то даје резултате. Заједно са господином Триндићем, на Покрајинској смотри је учествовала и наша млада уметница из Пећинаца Ивана Петковић са сликом “Безнађе” која није прошла незапажено од стране жирија. Надамо се да ће и она поћи Драгољубовим стопама и да ћемо наредне година имати још више младих уметника из наше општине на Покрајинској смотри” – рекао је Деврња, и додао да Културни центар припрема специјални каталог Триндићевић дела који ће на један посебан начин истаћи његов уметнички опус.

Уметник из Карловчића је Општини Пећинци поклонио једно од својих најзначајнијих дела – слику “Магловито јутро”, награђену 2014. године на Покрајинској смотри на Палићу.

“Ова слика је за мене веома важна јер представља одскочну даску у мом раду и баш зато сам се одлучио да њу поклоним Општини Пећинци. Слика “Магловито јутро” је показатељ шта се све може постићи заједничким радом” – казао је Триндић.

Извор: Општина Пећинци